Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کمتر از ده روز مانده به انتخابات سراسري (پارلماني و رياست جمهوري) در ترکيه، پايگاه خبري سرويس جهاني «تي آر تي» پيش بيني هايي درباره نتايج اين انتخابات ارائه کرده که بر مبناي نظرسنجي‌ها است.
بنا به اين به گزارش، موسسات تحقيقاتي مختلف درباره انتخابات آتي (24 ژوئن – 3 تيرماه) از مردم در مناطق مختلف ترکيه نظرسنجي کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخي نظرسنجي ها حاکي است که انتخابات رياست جمهوري به دور دوم کشيده خواهد شد و رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور کنوني مجبور خواهد شد در دور دوم به رقابت بپردازد.
(در انتخابات رياست جمهوري ترکيه، رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور کنوني نامزد حزب حاکم عدالت و توسعه است. محرم اينجه از حزب جمهوريخواه خلق، صلاح الدين دميرتاش از حزب دموکراتيک خلق‌ها و مرال آکشنر از حزب نيک نامزد شده اند.)
محرم اينجه نامزد حزب جمهوريخواه خلق
برخي ديگر از نظرسنجي ها نيز از پيروزي اردوغان در همان دور اول حکايت دارد.
از کمتر از دو هفته مانده به زمان برگزاري انتخابات سراسري در ترکيه، موسسات نظرسنجي شروع به انتشار پيش بيني هايي در مورد نتايج اين انتخابات کرده اند.
نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري ترکيه براي پيروزي در همان دور اول بايد بيش از 50 درصد آراء را به خود اختصاص دهند.
مرال آکشنر نامزد حزب نيک
برخي نظرسنجي ها نشان مي دهد در ميان شش نامزد رقيب، اردوغان در دور اول پيروزِ انتخابات مي شود در حالي که برخي نظرسنجي هاي ديگر حاکي از آن است اردوغان احتمالا با پيروزي در دور دوم انتخابات، مجددا به عنوان رئيس جمهور ترکيه انتخاب خواهد شد.
در صورتي که هيچ يک از نامزدهاي رياست جمهوري نتوانند 50 به اضافه يک درصد آرا را به دست آورند، دور دوم انتخابات رياست جمهوري در 8 ژوئيه (17 تيرماه) برگزار خواهد شد. نگاهي به نتايج نظرسنجي هاي معتبر درباره انتخابات 24 ژوئن ترکيه مي اندازيم.
نظرسنجي ها از 3 هزار نفر در 26 استان از 81 استان ترکيه نشان مي دهد که اردوغان در دور اول ممکن است 48.3 درصد آرا را به دست آورد و محرم اينجه، نامزد حزب اصلي مخالف دولت نيز 31.4 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
اين نظرسنجي بين 29 مه و 3 ژوئن انجام شده است.
يک موسسه برتر نظرسنجي به نام سونار، که نظرسنجي اش درانتخابات پيشين به نتايج نهايي نزديک بود، اعلام کرده است انتخابات آتي به دور دوم کشيده خواهد شد و اگر چنين اتفاقي بيافتد، بيش از 53 درصد از شرکت کنندگان در نظر سنجي گفته اند که در دور دوم به اينجه راي نخواهند داد بلکه راي خود را به نفع اردوغان به صندوق خواهند انداخت.
درباره انتخابات پارلماني، حزب عدالت و توسعه (حزب حاکم) پيش بيني کرده است 42.2 درصد از آرا را به خود اختصاص خواهد داد و متحد اين حزب يعني حزب ملي گراي حرکت ملي نيز انتظار مي رود که 7.1 درصد آرا را کسب کند که در مجموع ائتلاف اين دو حزب 49.3 درصد آرا را به دست خواهد آورد.
ده حزب سياسي براي کسب کرسي هاي مجلس در انتخابات پارلماني ترکيه در حال رقابت هستند. هفت حزب از اين احزاب، دو ائتلاف سياسي تشکيل داده اند. اين ائتلاف ها پس از راي پارلمان ترکيه به تغيير سيستم انتخاباتي در ماه مارس انجام شده است که اجازه مي دهد احزاب سياسي تشکيل ائتلاف دهند.
حزب عدالت و توسعه با حزب حرکت ملي و حزب اتحاد بزرگ ائتلاف کرده است.
اين دو حزب و همچنين حزب مطالبه آزاد موسوم به هدي پار، در انتخابات رياست جمهوري از اردوغان حمايت مي کنند.
حزب جمهوريخواه خلق به عنوان اصلي ترين حزب مخالف دولت نيز با حزب سعادت، حزب نيک و حزب دموکرات تشکيل ائتلاف داده است.
حزب جمهوريخواه خلق، محرم اينجه، نماينده اش در پارلمان را به عنوان نامزد انتخابات رياست جمهوري معرفي کرده است. حزب سعادت و حزب نيک نيز نامزدهايي براي انتخابات رياست جمهوري معرفي کرده اند.
نظرسنجي موسسه سونار نشان مي دهد؛ ائتلاف اين سه حزب 39.5 درصد آرا را کسب خواهد کرد. يعني حزب جمهوريخواه خلق 28.2 درصد، حزب نيک 9.2 درصد و حزب سعادت هم 2.1 درصد از آراي راي دهندگان را به خود اختصاص خواهند داد.
حزب دموکراتيک خلق ها که اعضاي آن از جمله دو تن از روساي سابق آن به خاطر ادعاهاي مرتبط با تروريسم زنداني شده اند، دقيقا 10 درصد آرا را کسب خواهند کرد. کسب دست کم 10 درصد، حد نصاب انتخاباتي براي ورود به پارلمان ترکيه محسوب مي شود.
(حد نصاب انتخاباتي در واقع کمترين ميزان رأيي است که يک حزب يا شخص بايد در انتخابات به دست آورد. دليل اعمال اين حد نصاب جلوگيري از ورود احزاب کوچک، نوظهور يا افراطي به قدرت است که عمدتا به بي‌ثباتي در کشور دامن مي زنند.)
تمام احزاب سياسي به صورت مستقل يا به عنوان بخشي از يک ائتلاف بر اساس قانون حد نصاب انتخاباتي ترکيه بايد حداقل 10 درصد از آراي راي دهندگان را براي فرستادن نمايندگانشان به پارلمان به دست آورند.
عملکرد حزب دموکراتيک خلق ها در انتخابات پارلماني مهم است زيرا اين حزب در هيچ يک از اين ائتلاف ها شرکت نکرده است.
بنابر اين، اگر نتواند حد نصاب انتخاباتي را به دست آورد، حزبي که بيشترين آرا را در مناطقي به دست آورد که حزب دموکراتيک خلق ها پرطرفدار است، تمام کرسي هاي آن منطقه را به خود اختصاص مي دهد.
حزب دمکراتيک خلق هاي ترکيه با رهبري که در زندان است يکي از دغدغه هاي اصلي اردوغان
اين موضوع به احتمال زياد به نفع حزب عدالت و توسعه خواهد بود زيرا اين حزب در حوزه هاي انتخاباتي که حزب جمهوريخواه خلق بيشترين حاميان را دارد از طرفداران زيادي برخوردار است.
موسسه نظرسنجي کوندا، نيز از جمله موسساتي است که رکوردهاي موفقي داشته است.
نظرسنجي اين موسسه نشان مي دهد که اردوغان 51.4 درصد آرا را در انتخابات رياست جمهوري کسب خواهد کرد و اين انتخابات به دور دوم کشيده نخواهد شد.
اين موسسه در مورد ديگر نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري پيش بيني کرده است اينجه 23.9 درصد، آکشنر 12.3 درصد و دميرتاش 9.6 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
بر اساس اين نظر سنجي، تِمِل کَرَم الله اوغلو، از حزب سعادت نيز 2.2 درصد آرا و دوغو پرينچک، از حزب وطن نيز 0.6 درصد آرا را کسب خواهند کرد.
در رقابت هاي پارلماني، حزب عدالت و توسعه 45 درصد آراء را به دست مي آورد، در حالي که حزب دموکراتيک خلق ها 23.5 درصد آرا را کسب خواهد کرد.
پيش بيني ها در مورد ائتلاف ها نشان مي دهد که ائتلاف حزب عدالت و توسعه با حزب حرکت ملي و حزب اتحاد بزرگ 54 درصد آراي راي دهندگان را به دست خواهند آورد، در حالي که ائتلاف حزب جمهوريخواه خلق با سه حزب کوچک ديگر در مجموع 31.5 درصد آرا را کسب خواهد کرد.
موسسه نظرسنجي ماک نيز پيش بيني هايي در مورد انتخابات پارلماني و رياست جمهوري آتي ترکيه در روز 24 ژوئن ارائه کرده است.
اين موسسه اعلام کرده است اردوغان مي تواند در دور اول انتخابات با کسب 51.5 درصد آرا رياست جمهوري خود را حفظ کند. نزديک ترين رقيب اردوغان، محرم اينجه است که 24.4 درصد آرا را به دست مي آورد و پس از آنها مرال آکشنر با 12.5 درصد در رتبه بعدي قرار دارد.
طبق نظرسنجي ماک، انتظار مي رود دميرتاش از حزب دموکراتيک خلق ها 8.8 درصد از آرا و کرم الله اوغلو نيز تنها 2.2 درصد آرا را کسب کنند.
ماک براي انتخابات پارلماني نيز پيش بيني کرده است حزب حاکم عدالت و توسعه 43.5 درصد کل آرا را به دست آورد در حالي که حزب جمهوريخواه خلق با کسب 24.2 درصد آرا در رتبه بعدي قرار دارد.
بر اساس اين نظرسنجي، حزب جديد نيک که از مرال آکشنر حمايت مي کند، مي تواند حد نصاب انتخاباتي را به دست آورد و 10.3 درصد آرا را به خود اختصاص دهد در حالي که حزب دموکراتيک خلق ها 9.2 درصد آرا را کسب خواهد کرد.
طبق پيش بيني موسسه ماک، حزب سعادت که از کرم الله اوغلو حمايت مي کند در انتخابات پارلماني تنها 2.2 درصد آرا را به دست خواهد آورد.
نظرسنجي هاي ديگري هم انجام شده است که نتايج متفاوتي را نشان مي دهند. مثلا موسسه تحقيقاتي گزيچي پيش بيني کرده است مرال آکشنر در انتخابات رياست جمهوري رتبه دوم را به خود اختصاص خواهد داد اما جلوتر از اينجه از حزب جمهوري خواه خلق قرار خواهد گرفت.
گزيچي همچنين اعلام کرده است که انتخابات رياست جمهوري ترکيه به دور دوم کشيده خواهد شد زيرا اردوغان 46 درصد، آکشنر 26 درصد و اينجه هم 19 درصد آراي راي دهندگان را به خود اختصاص خواهند داد.
از سوي ديگر، دميرتاش از حزب دموکراتيک خلق ها 9 درصد آرا را کسب خواهد کرد در حالي که کرم الله اوغلو از حزب سعادت هيچ شانسي نخواهد داشت.
موسسه گزيچي در مورد انتخابات پارلماني هم پيش بيني کرده است که ائتلاف حزب عدالت و توسعه با حزب حرکت ملي 50.7 درصد آرا را دريافت خواهند کرد، در حالي که حزب نيک 19.4 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
بر اساس همين نظرسنجي، حزب جمهوريخواه خلق با کسب 18.5 درصد آرا، عنوان حزب اصلي مخالف را از دست خواهد داد.
بر اساس نظرسنجي گزيچي، حزب دموکراتيک خلق ها با کسب 10.6 درصد آرا، از حد نصاب انتخاباتي عبور خواهد کرد، در حالي که حزب سعادت فقط 1.3 درصد آرا را به دست مي آورد.
موسسات نظرسنجي اعلام کرده اند چهار روز قبل از برگزاري انتخابات، آخرين و دقيق ترين نظرسنجي هاي خود را ارائه خواهند کرد.
در سال 2016 در ترکيه تلاشي براي کودتا صورت گرفت. سال گذشته ميلادي نيز در اين کشور همه پرسي براي تغيير نظام پارلماني به نظام رياستي انجام شد که راي آورد. اين تغيير با انتخابات آتي، به اجرا گذاشته خواهد شد. اين انتخابات که پيش از موعد (24 ژوئن) برگزار مي شود در ابتدا قرار بود ماه نوامبر 2019 برگزار شود.
بر اساس اصلاحاتي که در قانون اساسي ترکيه صورت گرفت تعداد نمايندگان پارلمان از 550 نفر به 600 نفر افزايش خواهد يافت. انتخابات رياست جمهوري و انتخابات پارلماني هر پنج سال يک بار برگزار مي شود و براساس قانون جديد رئيس جمهور منتخب مجبور به قطع ارتباط با حزبش نخواهد بود.
مترجم: علي مولوي
137/110

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۹۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد

قاضی پرونده پرداخت حق السکوت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق را به جرم اهانت به دادگاه ۹ هزار دلار جریمه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، قاضی پرونده پرداخت حق السکوت توسط دونالد ترامپ به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، رئیس جمهور سابق را به جرم اهانت به دادگاه 9 هزار دلار جریمه کرد.

بر این اساس، قاضی خوآن مرکان در حکمی نوشت: این مقدار جریمه ممکن است مانع اهانت های بیشتر ترامپ نشود اما متاسف است از اینکه نمی تواند جریمه سنگین تری برای او در نظر بگیرد.

در این حکم آمده است: دادستان ها در اینجا هشدار دادند که دادگاه نقض بیشتر دستورات حقوقی را تحمل نخواهد کرد و در صورت لزوم در شرایطی، مجازات زندان را برای او درنظر می گیرند.

این قاضی هشدار داد در صورتی که ترامپ به نقض حکم ممنوعیت رسانه ای در این پرونده ادامه دهد، او را زندانی خواهد کرد. قاضی پیشتر برای جلوگیری از ارعاب و انتقاد ترامپ علیه شاهدان و دیگر افراد دخیل در این پرونده، حکم ممنوعیت رسانه ای و اظهارنظر عمومی درباره این پرونده را برای ترامپ صادر کرده بود.

قاضی مرکان، ترامپ را برای هر یک از 9 بیانیه آنلاین خود مبلغ هزار دلار جریمه کرده است. قاضی معتقد است ترامپ دستور او برای عدم انتقاد از شاهدان و دیگر افراد دخیل در این پرونده را نقض کرده است. دادستان ها 10 پست ترامپ در شبکه های اجتماعی را به عنوان نقض دستور قاضی نشان دادند.

این پست ها در فاصله زمانی 10 تا 17 آوریل توسط ترامپ نوشته شده و شامل مطالبی در اهانت به مایکل کوهن وکیل سابق اوست. ترامپ کوهن را دروغگوی سریالی خوانده است. انتظار می رود کوهن یکی از شاهدان برجسته این دادگاه باشد.

ترامپ همچنین در پست دیگی مدعی شده بود فعالان لیبرال مخفی، در تلاش برای نفوذ در هیئت منصفه دادگاه هستند.

این در حالی است که قرار است قاضی مرکان اعمال جریمه های سنگین تر برای ترامپ را در جلسه استماع روز پنج شنبه بررسی کند. قاضی همچنین به ترامپ دستور داده تا اظهارات خود درباره این پرونده در حساب کاربریش در شبکه اجتماعی تروث سوشیال و وب سایت کمپین انتخاباتی اش را حذف کند.

دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی از چند روز  پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.  

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 2 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفیدنخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • افزایش 6 درصدی حمایت نسل Z از فلسطین و حماس
  • اکثریت صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند
  • افزایش درآمد گردشگری ترکیه
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه