Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبری می‌تواند پیروز میدانِ انتخابات شود که تمام رای‌دهندگان و هواداران مردد و دودل را به یقین روشن و قاطعانه برسند. ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۹ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ستون‌نویس‌های روزنامه‌های ترکیه که در زبان ترکی از آنها به "گوشه‌نویس" یاد می‌شود٬ بخشی از فعالان رسانه‌ای توانمند و اثرگذار هستند که معمولاً یادداشت‌هایشان تاثیر قابل توجهی بر افکار عمومی و معادلات حزبی ترکیه می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسنیم تلاش می‌کند تا با انتخاب گزینه‌های قابل توجهی از نوشته‌های ستون‌نویس‌های ترکیه تصویری کوچک از تحولات سیاسی٬ فعالیت‌های رسانه‌ای و هدایت افکار عمومی این کشور را به دست دهد.

چرا نظرسنجی‌ها بی‌اعتبار شدند؟

احمد هاکان/ روزنامه حریت

در دوره‌های پیشین انتخابات در ترکیه شرکت‌های بزرگ نظرسنجی و فعالیت‌های آنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود و بر تصمیمات احزاب سیاسی ترکیه و حتی برخی از دیدگاه‌های سیاسی جامعه ترکیه٬ تأثیر می‌گذاشتند، اما در این دوره شاهد آن هستیم که حاصل  کار اغلب شرکت‌های نظرسنجی به تلی از زباله تبدیل شده و هیچ اعتباری ندارد.

دلیل آن چیست؟ چه شد که شرکت‌های نظرسنجی ترکیه به چنین حال و روزی افتادند؟

به عنوان نخستین دلیل باید به این موضوع اشاره کرد که در دوره‌های پیشین هم٬ برخی از اختلافات ارقام بین پیش‌بینی و نتایج واقعی انتخابات وجود داشت و این یک امر بسیار طبیعی و اجتناب ناپذیر است.

وقتی که بین نتایج نظرسنجی‌ها و نتایج انتخابات بین تا یک تا دو درصد تفاوت وجود داشته باشد٬ کاملاً طبیعی محسوب می‌شود، اما حالا شرایط به گونه‌ای است که بین نظرات واقعی و نظرات پیش‌بینی شده بین 10 تا 15 درصد اختلاف وجود دارد و قطعاً چنین چیزی برای هیچ حزبی قابل قبول نیست.

این  شکست سنگین موجب آن شده که شرکت‌های نظرسنجی در ترکیه موقعیت خود را از دست بدهند و بعید نیست که آنان به حال روزی بیفتند که دیگر نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

دلیل دوم به برخورد برخی از صاحبان شرکت‌های نظرسنجی برمی‌گردد. یکی از صاحبان شرکت‌های نظرسنجی در ترکیه بعد از انتخابات 2018 در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی اعلام کرد: من قبل از انتخابات هم می‌دانستم آرای حزب عدالت و توسعه پایین می‌آید و چنین چیزی را در شرکت خود پیش‌بینی کرده بودم، اما از ترس واکنش اطرافیان و دوستان، این قضیه را برملا نکردم و اطلاعات را نزد خود نگه داشتم.

به عنوان آسیب و دلیل سوم باید به این موضوع اشاره کنیم که در هفته‌های اخیر شرکت‌های نظرسنجی٬ اصل بی‌طرفی را رعایت نکردند.

آن دسته از شرکت‌های نظرسنجی که به حزب عدالت و توسعه یا حزب حاکم نزدیک هستند و به سران این حزب وابسته شده‌اند٬ نتایج را دستکاری و کاری کردند که آرای مخالفین بیش از میزان واقعی نشان داده شود.

از دیگر سو شرکت‌های نظرسنجی دیگری هم وجود دارند که خود را وابسته به گروه مخالف می‌دانند و آنان نیز اطلاعات خود را دستکاری کردند و لگدمال کردن اصل بی‌طرفی صاحبان شرکت‌های نظرسنجی٬ باعث شد که آنها بی اعتبار و آبرو شوند.

موازنه هسته‌ای و احتمال بروز جنگ بین پاکستان و هندوستان

سامی کوهن/ روزنامه ملیت

مسئله کشمیر تاکنون باعث شده بارها بین پاکستان و هندوستان تنش روی دهد.

آنها 3 بار با هم جنگیده‌اند و چندین بار دچار تنش‌های مرزی پراکنده شده‌اند، اما تنش اخیر از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که این مهم‌ترین تنش نظامی بین این دو کشور صاحب قدرت هسته‌ای است.

فراموش نکنیم هندوستان و پاکستان هر دو از کشورهای مهم قدرت هسته‌ای به شمار می‌آیند و این مسئله می‌تواند رفته رفته این سوال را برجسته کند که آیا این موازنه هسته‌ای بین پاکستان و هندوستان به تداوم وضعیت موجود دامن می‌زند یا موجب بروز جنگ هسته‌ای بین این دو کشور همسایه می شود؟

اگرچه احتمال ضعیفی برای بروز جنگ هسته‌ای بین پاکستان و هندوستان وجود دارد، اما در عین حال٬ بر زبان آمدن این عبارت و استفاده از آن در تهدیدات رسانه‌ای طرفین یک واقعیت دهشتناک است و باید به شکل جدی مورد بررسی قرار بگیرد.

باید در این مورد ابراز امیدواری و آرزو کنیم که جنگ هسته‌ای بین پاکستان و هندوستان روی ندهد و آن را در حد یک احتمال ضعیف قلمداد کنیم، اما باید این واقعیت سیاسی را بپذیریم که دستیابی هندوستان و پاکستان به تسلیحات هسته‌ای موجب آن شده که این دو قدرت٬ به گونه‌ای از موازنه قوا دست پیدا کنند و تلاش خاصی برای برهم زدن موازنه ندارند.

جالب است که قبلاً بین دو قدرت هسته‌ای دیگر یعنی آمریکا و روسیه٬ چنین چیزی روی داده است.

یعنی آنها نیز در بحران‌هایی نظیر کوبا و برلین به جایی رسیدند که احتمال بروز جنگ وجود داشت. اما مسئله مهمی به نام موازنه قدرت هسته‌ای٬ آنها را از جنگ و درگیری بازداشت. من بر اساس تجربیات چند دهه اخیر می‌گویم کشورهایی که به موازنه رسیدند باید دلیل بسیار محکمی برای آغاز جنگ در اختیار داشته باشند و در حال حاضر شواهد نشان می‌دهد که برخورداری از قدرت هسته‌ای در هر دو کشور٬ مانع از بروز جنگ بین آنها می‌شود.

آکپارتی و رای دهندگان مردد

حسن اُزترک / روزنامه ینی شفق

کمتر از یک ماه به زمان برگزاری انتخابات شهرداری‌های ترکیه زمان باقی مانده و احزاب سیاسی ترکیه باید بدانند که با چه نتایجی روبرو خواهند شد.

در روزهای اخیر همه ما به این نتیجه رسیدیم که بخش مهمی از هواداران و رای دهندگان وابسته به حزب عدالت و توسعه هنوز تصمیم قطعی خود را نگرفته‌اند و می‌توان آنها را رأی‌دهندگان مردد نامید.

این دسته از افراد بر نتایج انتخابات تاثیر جدی می‌گذارند. تجربه سال 2015 میلادی را از یاد نبرده‌ایم. در آن دوره٬ اختلاف نظر جدی بین اردوغان و داوود اوغلو در مورد تغییر نظام سیاسی ترکیه موجب آن شد که دولت داوود اوغلو در انتخابات شکست بخورد و نتواند به تنهایی دولت را تشکیل دهد.

این مسئله نشان داد که تردید و دودلی در هواداران یک حزب تا چه اندازه می‌تواند در ایستگاه‌های سرنوشت‌ساز٬ قدرت لازم را از آنها بگیرد. در انتخابات جاری هم شواهد نشان می‌دهد که شمار رای دهندگان مردد و دودل کم نیست.

واقعیت این است که رجب طیب اردوغان در مقام رهبر حزب٬ به همه نیازهای اقتصادی و اجتماعی مردم توجه دارد و علاوه بر آن٬ مسئله مهمی به نام بقای ترکیه را مطرح کرده و معتقد است که همه باید بر روی آن تامل کنند، اما این گونه به نظر می‌رسد که برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه هنوز نتوانسته‌اند اهمیت مفهوم بقا را درک کنند.

ممکن است برخی‌ها بگویند رای یک طیف مردد و بدون تصمیم چه تاثیری بر نتایج انتخابات دارد؟ در پاسخ می‌گویم: آن رهبری می‌تواند پیروز میدانِ انتخابات شود که تمام رای‌دهندگان و هواداران مردد و دودل را به یقین روشن و قاطعانه برسند. امیدوارم معنی روشن سخنانم را درک کرده باشید و باور کنید که اقناع هواداران حزب عدالت و توسعه و کشاندن آنها به پای صندوق‌های رأی تا چه اندازه مهم است.

انتهای پیام/

R1396/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "ترکیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ترکیه اخبار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی

به گزارش قدس آنلاین، در دنیای پرهیاهوی برنامه‌های تلویزیونی، «صداتو» با ظرافت و نوآوری، معمایی جذاب را به گوش مخاطبان خود می‌رساند. این مسابقه موزیکال که با اجرای محسن کیایی از فیلیمو پخش می‌شود، تجربه‌ای دلنشین را برای تماشاگران رقم می‌زند. در هر قسمت از صداتو، یک شرکت کننده، قدم به میدان چالشی ۳۰۰ میلیون تومانی می‌گذارد. این چالش، نبردی نفسگیر بین هوش و ذکاوت شرکت کننده و ۴ هنرمند با استعداد است. ۴ هنرمندی که هر کدام در ژانر موسیقی متفاوتی مهارت دارند، در این نبرد سهمی دارند: خواننده واقعی یا تقلیدکننده؟ این سوالی است که شرکت کننده باید با دقت به آن پاسخ دهد.

در این مسیر پرفشار، محسن کیایی با راهنمایی‌های خود، چراغ راه شرکت کننده خواهد بود. اما او تنها یار شرکت کننده نیست. ۴ هنرمند دیگر نیز در این سفر همراه او هستند؛ محمد بحرانی که با تسلط خود بر موسیقی نواحی، راهنمایی‌های ارزشمندی به شرکت کننده ارائه می‌دهد. محسن شریفیان موسیقیدانی شناخته شده که با دانش خود در عرصه موسیقی یاری‌گر شرکت کننده در تشخیص خواننده واقعی خواهد بود. امیرمهدی ژوله که با شوخ طبعی های همیشگی اش فضایی شاد و مفرح را به برنامه می‌بخشد و بار دراماتیک آن را تا حدی تعدیل می‌کند و شبنم مقدمی که به شرکت کننده در این چالش نفس‌گیر قوت قلب می‌دهد.

صداتو فقط یک مسابقه صرف نیست. این برنامه، دریچه‌ای به سوی دنیای پر رمز و راز موسیقی و خوانندگی است. هر کدام از خوانندگان حاضر در برنامه، داستانی برای گفتن دارند؛ از تلاش برای ادامه خوانندگی در کنار شغل‌های دیگر تا انگیزه‌های شخصی و آرزوهایشان. این روایت‌های شنیدنی، نه تنها به جذابیت برنامه می‌افزایند، بلکه حس همدلی مخاطب را با شرکت کنندگان و خوانندگان نیز برمی‌انگیزند.

انگیزه‌های شرکت کنندگان برای برنده شدن ۳۰۰ میلیون تومان و برنامه‌هایی که برای رسیدن به این هدف دارند، بار دراماتیک بالایی به برنامه می‌بخشند. تماشاگر با هر شرکت کننده همراه می‌شود و برای موفقیت او در این چالش نفسگیر، لحظه شماری می‌کند.

صداتو، با تلفیق ژانرهای مختلف، تجربه‌ای منحصر به فرد را برای مخاطبان خود رقم می‌زند. روایت‌های شنیدنی، حضور هنرمندان برجسته، موسیقی متن دلنشین و فرمت نو و جذاب، از جمله نقاط قوت این برنامه هستند. موسیقی، عنصر اصلی و روح حاکم بر صداتو است. از آهنگ‌های دلنشین و پرشور گرفته تا قطعات آرام و احساسی، موسیقی در این برنامه نقش مهمی در انتقال حس و حال و ایجاد فضایی جذاب برای مخاطب ایفا می‌کند.

همچنین انتخاب خوانندگان با صدای گرم و گیرا، و همچنین تنوع ژانرهای موسیقی در برنامه، باعث می‌شود تا مخاطبان با سلیقه‌های مختلف از شنیدن موسیقی در صداتو لذت ببرند.

دیگر خبرها

  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را به عنوان ابزاری برای نفوذ چین می‌بینند
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی
  • کارگران ستون‌های استوار جامعه
  • ستون سرکوب
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود