Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@20:39:40 GMT

آشفته بازار صحنه سیاست در ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۹۵۶۱

آشفته بازار صحنه سیاست در ترکیه

تشکیل دو حزب سیاسی جدید از سوی احمد داووداوغلو، نخست وزیر اسبق ترکیه و رهبر سابق حزب عدالت و توسعه، به نام حزب آینده و علی باباجان معاون سابق اردوغان و از معماران سیاست‌های اقتصادی ترکیه در سال‌های گذشته به نام حزب دوا و فعالیت‌های این دو علیه حاکمیت حزب عدالت و توسعه بُعد و حرکت تازه‌ای به صحنه سیاست ترکیه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند این دو سیاستمدار که یار سابق و رقیب فعلی اردوغان هستند از سوی رسانه‌های طرفدار حاکمیت حزب عدالت و توسعه در تیررس حملات تند و شدید قرار دارند ولی این دو که عمری را در صحنه سیاست سپری کرده و از چم و خم سیاست اطلاع دارند از هر فرصتی برای بیان دیدگاه‌های خود و خدشه دار کردن رقیب سابق خود استفاده می‌کنند.

این موضوع به حدی جدی شده است که داود اوغلو به تازگی عنوان کرده بود که،‌ رئیس حزب «آینده» ترکیه در خصوص چرایی تأسیس این حزب نیز گفت که طبق برآوردهای وی و همراهانش حزب عدالت و توسعه به ریاست اردوغان دیگر نمی‌تواند دست به تشکیل دولت بزند و نظام ریاستی بر حسب معیارهای دموکراسی، ضعیف عمل می‌کند و این سیستم حکومتی در نهایت به دیکتاتوری منجر خواهد شد.

وی این را هم گفته که، حزب عدالت و تسعه به رهبری اردوغان در آینده نزدیک دیگر وجود نخواهد داشت و ترکیه اعتبار بین‌المللی خود را نیز از دست داده‌ است.

در روزها اخیر بحث‌هایی در جامعه سیاسی ترکیه درباره اینکه حزب حرکت ملی متحد اردوغان طرحی در مجلس ملی ترکیه برای ممانعت از انتقال نمایندگان به دیگر احزاب تقدیم ریاست مجلس ترکیه است مطرح شد.

منطبق با قوانین احزاب ترکیه، احزابی که در کل ترکیه سازماندهی شده و کنگره عمومی خود را برگزار و یا در مجلس ملی ترکیه ۲۰ نماینده داشته و گروه پارلمانی تشکیل داده‌اند امکان شرکت در انتخابات را دارا می‌باشند.

در حال حاضر احزاب داوداوغلو و باباجان هیچ کدام دو شرط یاد شده را ندارند و طبق قوانین فعلی امکان شرکت در انتخابات را دارا نیستند. در آخرین انتخابات مجلس نیز که خانم آک شنر از حزب حرکت ملی جدا و حزب نیک را بنا نهاد نیز امکان شرکت در انتخابات را نداشت. در شرایط آن روز ترکیه ۲۰ نماینده از حزب جمهوریخواه خلق جدا و به حزب نیک پیوستند و بدین گونه امکان شرکت این حزب در انتخابات را فراهم کردند.

گفته می‌شود حزب جمهوریخواه خلق اعلام کرده که در صورتی که امکان شرکت این دو حزب در انتخابات فراهم نباشد آماده انتقال نمایندگان خود به این دو حزب برای فراهم آوردن زمینه شرکت آنان در انتخابات است.

رسانه‌های ترکیه بعد از اعلام طرح حزب حرکت ملی ادعا کردند که حزب عدالت و توسعه با این طرح مخالفت کرده است.

در صورت صحت این مساله در حال حاضر امکان راهیابی این دو حزب به رقابتهای یک انتخابات زودهنگام می‌تواند موجود باشد.

عبدالقادر سلوی روزنامه نگار سرشناس ترکیه که با بلندپایگان حزب عدالت و توسعه نزدیکی دارد روز گذشته در مقاله‌ای در حریت نوشت: موضع اولیه حزب عدالت و توسعه علیه پیشنهاد حزب حرکت ملی بود ولی در حزب عدالت و توسعه نیز راه‌های ممانعت از انتقال نمایندگان به این دو حزب در دست بررسی است و پیشنهادهای متفاوتی در این زمینه ارایه شده است که بعد از بحث به صحن مجلس آورده خواهد شد.

انتخابات مجلس ملی ترکیه سه سال دیگر برگزار خواهد شد و قبل از شیوع کرونا در جامعه سیاسی ترکیه ادعاهایی مبنی بر اینکه انتخابات زودهنگام به دلیل تنگناهای سیاسی و اقتصادی ترکیه در ماه‌های اکتبر و یا توامبر می‌تواند موضوع بحث باشد مطرح بود ولی با شیوع کرونا و پیامدهای آن دستکم در ماههای اخیر سخنی از انتخابات زودهنگام به میان آورده نمی‌شود.

از سوی دیگر نتایج نظرسنجی‌های موجود نیز از دید ناظران زیاد قابل اعتماد نیست چرا که هر شرکت نظرسنجی با دیدگاه‌های نزدیک به حاکمیت و یا دیدگاه‌های مخالف آمارهای متفاوتی ارایه می‌کنند.

به عنوان نمونه شرکت نظرسنجی آنار در روزهای گذشته نتایج یک نظرسنجی در مورد کرونا را منتشر کرد و منطبق با نتایج نظرسنجی یاد شده بیش از هفتاد درصد مردم ترکیه اقدامات دولت اردوغان در زمینه مبارزه با کرونا را مورد تایید قرار داده‌اند.

ادعا می‌شود که شرکت آنار دارای مواضع نزدیک به دولت آنکارا است.

نتایج یک نظرسنجی منتشره از سوی شرکت نظرسنجی آوراسیا که ادعا می‌شود مواضع نزدیک به حزب مخالف جمهوریخواه خلق دارد نیز درصد آراء دو حزب آینده و دوا را ۵. ۴۴ درصد ذکر کرده و گفته است که در حال حاضر حزب دمکراسی خلق ۱۰. ۹ درصد، حزب جمهوریخواه خلق و حزب نیک مجموعا ۴۰/۶۵ درصد از حمایت مردمی برخوردار هستند و درصد آرای حزب عدالت و توسعه و حرکت ملی نیز ۴۲. ۷۱ درصد است.

در چنین شرایطی جبهه مخالف حزب عدالت و توسعه بدون پشتیبانی حزب دمکراسی خلقها سه درصد بیش از جبهه حزب عدالت و توسعه و حرکت ملی رای دارند.

به گفته ناظران آگاه انتخابات پیش رو در ترکیه خواه زودهنگام باشد و خواه در موعد قانونی خود برگزار شود آبستن تحولاتی بزرگ که پیش درآمد آن‌ها از هم اکنون مشخص شده است، خواهد بود.

برچسب‌ها رجب طیب اردوغان مشارکت انتخاباتی آنکارا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان مشارکت انتخاباتی آنکارا رجب طیب اردوغان مشارکت انتخاباتی آنکارا حزب عدالت و توسعه جمهوریخواه خلق حزب حرکت ملی امکان شرکت دو حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است

ایسنا/لرستان استاندار لرستان گفت: پایداری نظامی اسلامی به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی و به عمل درست معلمان و کارگران است، البته کارگر بدون کارفرما معنی ندارد.

ابوطالب شفقت امروز (۱۲ اردیبهشت‌ ماه) در آیین تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید لرستان، اظهار کرد: امروز در جنگ نرم  با دشمنان هستیم. در این ۴۰ سال، دشمنان توطئه‌های زیادی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده‌اند، اما هرچه پیش می‌روند خودشان را بیشتر به منجلاب سنگین‌تر گرفتار می‌کنند، اکنون در دانشگاه‌های آمریکا می‌بینید که دشمنان با دانشجویان و معلمان خود چگونه برخورد می‌کنند و تاب و تحمل مخالفت را ندارند و هرچه پیش می‌رویم تیرشان به سنگ می‌خورد و به خودشان برمی‌گردد.

وی با اشاره به وضعیت کارگران در استان، بیان کرد: لرستان با وجود برخورداری از نیروی انسانی با کفایت، مواهب طبیعی و خدادادی، قرار گرفتن در نقطه استراتژیک کشور، سهم اشتغال کارگری کمی دارد. تامین امنیت شغلی، ایجاد فضای کسب و کار برای کارفرمایان و ایجاد فضا برای بازار تولیدگران ضروری است و در صورت تحقق، اشتغال بسیار زیادی در بخش خانگی استان قابلیت توسعه دارد.

وی ادامه داد: به‌دنبال فعال کردن کارخانه‌های تعطیل هستیم و گلایه‌های کارفرما و اعضای هیأت مدیره در کارگروه رفع موانع تولید بررسی می‌شود. در این راستا، امروز کارفرمایی در بروجرد توانایی ادامه کار نداشت که واحدش به مالک جدید واگذار شد. تلاش این است که شرکت‌های غیرفعال، فعال شوند و کارگران به کار خود برگردند، چون خدمتگزاری به جامعه کار و تولید با تمام توان ضروری است.

شفقت گفت: یکم خرداد ماه در تقویم به نام روز لرستان ثبت شده که این نامگذاری به مناسبت سالروز عملیات حاج عمران، غرورآفرینی رزمندگان لرستانی و تقدیم صدها شهید است.

او افزود: لرستان هم‌مرز با استان‌های مختلف و به مرزهای غربی نزدیک است. بنابراین می‌تواند درصد زیادی از بازار منطقه و کشور را داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است