Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@02:33:58 GMT

گزارش| اصلی‌ترین رقبای اردوغان در انتخابات آینده چه کسانی هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۲۹۳۸

گزارش| اصلی‌ترین رقبای اردوغان در انتخابات آینده چه کسانی هستند؟

‍‍‍‍‍‍

در حالیکه پیش از این تصور می‌شد که علی باباجان و احمد داوود اوغلو یاران جدا شده اردوغان از حزب حاکم، رقبای اصلی وی در انتخابات آینده هستند، نتایج نظرسنجی‌ها رقبای دیگری را برای وی به نمایش گذاشته‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مخالفین اردوغان در دور پیشین انتخابات ریاست جمهوری، به دنبال آن بودند که عبدالله گل را به عنوان رقیب اصلی اردوغان و نامزد مشترک کلیه احزاب مخالف، به میدان بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بی ­میلی خانم مرال آکشنر رهبر حزب خوب و اصرار بر این که خودش شخصاً وارد رینگ شود، نتیجه را به نفع اردوغان تغییر داد.

اگر چه تا سال 2023 میلادی و برگزاری انتخابات بعدی، فرصتی نسبتاً طولانی وجود دارد، اما در هر حال، شرکت­های نظرسنجی و رسانه های مخالف، تمایل دارند که در مورد رقبای احتمالی و نیز نتایج انتخابات بعدی، فعالیت کنند.

حالا نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می ­دهد که شهرداران مخالف اردوغان، برای در دست گرفتن سکان ریاست جمهوری، نسبت به دیگران از شانس بالاتری برخوردارند و می­ توانند از اردوغان سبقت بگیرند.

کمال اوزکیراز رئیس نظرسنجی موسسه مشهور آوراسیا Avrasya بر این باور است که این نظرسنجی، آیینه هایی از نگرش سیاسی و حزبی امروز مردم ترکیه است.

اگر چه آرای پاسخ ­دهندگان بلاتکلیفی که هنوز تصمیم خود را نگرفته ­اند از اهمیت ویژه ­ای برخوردار است اما با این حال، ارقامی که به دست آمده، برای اتاق فکر حزب حاکم، نگران کننده است.

ترس از رقبای دیروز یا شهرداران امروز؟

جدا شدن افرادی همچون احمد داوود اوغلو نخست وزیر سابق و رهبر پیشین حزب عدالت و توسعه و مغز سیاست و دیپلماسی این حزب و همچنین جدایی سیاست­مدار جوان و آینده ­داری همچون علی باباجان که او را به عنوان مغز استراتژی اقتصادی حزب عدالت و توسعه می‌شناختند، برای اردوغان خبری ناگوار بود.

این رویداد،  بسیاری از تحلیلگران سیاسی را به سمت این ایده سوق داد که هر دو نفر، در آینده می ­توانند رقبای قدرتمندی برای اردوغان باشند و به اصطلاح، فرش را از زیر پای او بیرون بکشند.

اما حالا مشخص شده که این پیش‌بینی، انطباق و نسبت چندانی با واقعیت ندارد و اردوغان باید به جای رفقای دیروز، از شهرداران مشهور و خوش نام امروزی بهراسد.

شهردارانی همچون اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و منصور یواش شهردار آنکارا که هر دو از حزب جمهوری خلق و از ائتلاف ملت برخاسته­ اند و توانستند نامزدهای معرفی شده توسط حزب حاکم را شکست دهند.

 

وقتی شهردار از رئیس جمهور سبقت می ­گیرد

پرسش اصلی موسسه آوراسیا به این شکل طراحی شده است: اگر به زودی، انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود و تنها یکی از سیاست­مداران این لیست، رقیب رجب طیب اردوغان باشد، شما به کدامیک، رای خواهید داد؟

در این لیست، علاوه بر اسامی اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و منصور یواش شهردار آنکارا، این نام­ها نیز گنجانده شده ­اند: کمال کلیچدار اوغلو، مرال آکشنر، عبدالله گل، علی باباجان، احمد داوود اوغلو، محرم اینجه، عبداللطیف شنر، الهان کسیجی.

رقابت اردوغان - امام اوغلو: بر اساس نظرسنجی موسسه آوراسیا، اگر در انتخابات ریاست جمهوری، فقط اردوغان و امام اوغلو نامزد شوند، نتایج به این شکل خواهد بود:

اردوغان: 40.8 درصد.

امام اوغلو: 43.7 درصد.

تصمیم نگرفته ­ام: 15.5 درصد.

رقابت اردوغان - یواش: بر اساس نظرسنجی موسسه مزبور، اگر در انتخابات ریاست جمهوری، فقط اردوغان و منصور یواش نامزد شوند، نتایج به این شکل خواهد بود:

اردوغان: 40.4 درصد.

یواش: 41.1 درصد.

تصمیم نگرفته ­ام: 18.5 درصد.

آنچنان که مشاهده می ­شود، رای هر دو شهردار مخالف، از رای رئیس جمهور کنونی ترکیه، بالاتر است. اما آرای نامزدهای دیگر نیز از این قرار است.

کمال کلیچدار اوغلو 40.6 درصد.

 مرال آکشنر 40.1 درصد.

 عبدالله گل 33.2 درصد.

 علی باباجان 35.2 درصد.

 احمد داوود اوغلو 32.1 درصد.

 محرم اینجه 35.9  درصد.

 عبداللطیف شنر 39.1 درصد.

الهان کسیجی 39.4 درصد.

نتایج نظرسنجی مزبور نشان­دهنده این است که شهرداران استانبول و آنکارا، برای رقابت با اردوغان در شرایط خوبی هستند اما از کنار این واقعیت نیز نمی ­توان به سادگی گذشت که آرای این دو نفر، فاصله زیادی با آرای دو رهبر حامی آنها یعنی کمال کلیچدار اوغلو و مرال آکشنر ندارد.

در نتیجه دست کم در شرایط فعلی، دلیل قانع ­کننده ­ای وجود ندارد که فیل خانم مرال آکشنر باز هم هوای هندوستان نکند و برای رفتن به کاخ بش تپه نامزد نشود.

شاید در این میان، تنها فاکتوری که می ­تواند به عنوان یک نقطه امید، مخالفین اردوغان را به سمت اقناع آکشنر برای کنار رفتن تشویق کند، این باشد که رای دهندگان کُرد، به خاطر مواضع ملی ­گرایانه تند خانم آکشنر، علاقه ­ای به او ندارند، اما همچنان که در انتخابات شهرداری­ ها در آنکارا و استانبول اثبات کردند، نه تنها با امام اوغلو و یواش مشکل خاصی ندارند، بلکه حاضرند از آنان حمایت کنند.

در مورد افراد مهمی همچون باباجان، داوود اوغلو، اینجه و شنر نیز باید گفت: هر 4 نفر، به خودی خود از گزینه ­های محبوبی هستند که پتانسیل بالایی برای کسب رای دارند اما مشکل این 4 سیاست­مدار این است که لااقل در شرایط فعلی، احزاب قدرتمند و سازماندهی شبکه­ ای و گسترده­ ای در اختیار ندارند و تمام دلخوشی و نقطه اتکای آنان، محبوبیت فردی است و نه تنظیمات و سازماندهی حزبی.

این نکته از آنجا اهمیت دارد که یک سیاست­مدار در فضای ترکیه، در شرایطی می ­­تواند به اهداف خود دست پیدا کند که برای بروکراسی عظیم فعلی حزب حاکم، جایگزین داشته باشد و بتواند در صورت پیروز شدن، کشور را اداره کند.

یکی دیگر از نکات مهم مرتبط با نتایج نظرسنجی آوراسیا، این است که فعلاً میزان رای آنهایی که گزینه تصمیم نگرفته ­ام را انتخاب کرده ­اند، رقم قابل توجهی است و اگر حزب حاکم بتواند در چند سال پیش رو، در حوزه تبلیغاتی، پیکار رسانه ­ای، پروژه ­های رای ­ساز و هدایت سیاست خارجی بر محور حماسی و ملی ­گرایانه پیش برود و به موازات آن، از امکانات قدرت بهره گرفته و بخشی از نیازهای اقتصادی را نیز پاسخ دهد، باز هم شانس آن را دارد که قدرت را حفظ کند.

اما نهایتاً نمی ­توان از اهمیت این نکته غافل شد که افزایش روز افزون محبوبیت و مقبولیت شهرداران مخالف اردوغان در آنکارا و استانبول، فاکتور سیاسی مهمی است که می ­تواند برای آکپارتی تبدیل به یک دردسر جدی شود.

گزارش| انتقادات باباجان از نحوه اداره ترکیهگزارش| هشدار مجدد داوود اوغلو در مورد نواقص نظام ریاستی ترکیهگزارش| انتقادات داوود اوغلو از تدابیر اردوغان در برابر کرونا

انتهای پیام/

R7530/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ترکیه قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان واژه های کاربردی مرتبط ترکیه پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ امارات|سه کشته در انفجارهای «ابوظبی» و «دبی» / پیام به هیئت آمریکایی صهیونیستی! ۲ درپی بی‌ حرمتی به ایام سوگواری؛ عراقی‌های خشمگین دفتر شبکه تلویزیونی دجله را به آتش کشیدند+عکس ۳ واکنش ترکیه به میزبانی روسیه از گروه پ.ک.ک/ی.پ.گ ۴ رژیم صهیونیستی ــ حزب‌الله| وقتی یک تهدید سید حسن نصرالله به کابوس صهیونیست‌ها تبدیل می‌شود ۵ حمله موشکی رژیم صهیونیستی به جنوب دمشق/ ۹ نیروی ارتش سوریه شهید ویا مجروح شدند ۶ فرمان جدید پادشاه عربستان برای برکناری تعدادی از مسئولان و افسران وزارت دفاع ۷ دیدار سعد الحریری و ماکرون در بیروت ۸ لبنان| کارشکنی عربستان در روند تشکیل دولت «مصطفی ادیب» مهمترین اخبار بین الملل لبنان| آغاز رایزنی‌های ادیب برای تشکیل کابینه از فردا/ اسامی برخی از وزیران اعلام شد نشست کمیسیون مشترک برجام آغاز شد مصاحبه| استاد دانشگاه استانبول: ترکیه خواهان پیروزی ترامپ است رژیم صهیونیستی ــ حزب‌الله| وقتی یک تهدید سید حسن نصرالله به کابوس صهیونیست‌ها تبدیل می‌شود مهمترین اخبار تسنیم رهبر انقلاب: خیانت امارات دیر نخواهد پایید/ نباید دانش‌آموز مدرسه دولتی شانس کمتری برای قبولی در کنکور داشته باشد لبنان| آغاز رایزنی‌های ادیب برای تشکیل کابینه از فردا/ اسامی برخی از وزیران اعلام شد نشست کمیسیون مشترک برجام آغاز شد گزارش ویدئویی| درددل مردم آبادان با رئیس مجلس/ اینجا ‌هیچ امکاناتی نداریم/ گلایه مردم از بلاتکلیفی ۲۰ساله بازارچه مرزی گروه‌های فلسطینی: تبعات خطرناک توافق سازش امارات/ مقاومت تنها گزینه برای مقابله با توطئه‌ها است درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه انتخابات ریاست جمهوری احمد داوود اوغلو علی باباجان امام اوغلو مرال آکشنر حزب حاکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!

دریافت 890 KB

به گزارش همشهری‌آنلاین، مارک روته، نخست وزیر مستعفی هلند روز جمعه به ترکیه سفر کرد و با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دیدار و قراردادهایی را امضا کرد.

پس از پایان گفتگوها، ️ اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد. با این حال، آنچه از تصاویر بر می‌آید به نظر می‌رسد اردوغان فراموش کرده است که دست دهد.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، روته به امید جلب حمایت ترکیه برای تصدی پست ارشد در ناتو، از ترکیه دیدن کرده است.

شبکه تلویزیونی ملی هلند و خبرگزاری سی‌ان‌ان پیشتر گزارش دادند که «مارک روته» نخست‌وزیر هلند، پس از فروپاشی دولتش بر سر سیاست مهاجرت، اعلام کرد که از رهبری حزب حاکم این کشور کناره‌گیری کرده و سیاست را ترک خواهد کرد.

کد خبر 848755 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها خبر ویژه ترکیه - رجب طیب اردوغان هلند

دیگر خبرها

  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را به عنوان ابزاری برای نفوذ چین می‌بینند
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند
  • معرفی رقبای جهانی آینده‌های والیبال ایران
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • افزایش 6 درصدی حمایت نسل Z از فلسطین و حماس
  • رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • اکثریت صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند