Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به نوشته سلوی در حالیکه احزاب مخالف همواره خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام هستند و حتی مرال آکشنر رهبر حزب نیک گفته است که انتظار دارد در ژوئن ۲۰۲۱ انتخابات برگزار شود، موسسه پیمایش افکار عمومی کونسنسوس نتایج نظرسنجی خود در تاریخ ۱۵-۵ دسامبر در ۸۱۴ استان و ۵۳۰ شهرستان و ۸۷ نقطه انتخاباتی را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

به نوشته سلوی طبق نتایج این نظرسنجی تنها ۲۴.۴ درصد از مردم خواستار انتخابات زودهنگام هستند و ۷۵.۶ درصد گفته اند که انتخابات در زمان تعیین شده در سال ۲۰۲۳ برگزار شود. 

سلوی در مقاله خود نوشت: شاید تصور کنید حال که اپوزیسیون تا به این اندازه در خصوص برگزاری انتخابات زودهنگام اصرار می ورزد، پس شانس بیشتری در انتخابات دارد. اما آرا ائتلاف جمهور متشکل از احزاب عدالت و توسعه و حرکت حرکت ملی در مجموع ۵۱.۴ درصد و آرا ائتلاف ملت متشکل از احزاب جمهوریخواه خلق، نیک ، سعادت و دمکرات نیز مجموعا ۳۴.۲ درصد است.

سلوی با اشاره به اینکه اختلاف رای میان ائتلاف جمهور و ائتلاف ملت به ۱۷.۲ درصد رسیده است افزود: در این نظرسنجی میزان آرای حزب دمکراتیک خلق ها بطور جداگانه ارزیابی شده و آرا این حزب ۱۲.۱ درصد و آرا سایر احزاب نیز در مجموع ۲.۳ درصد می باشد.  

روزنامه نگار سرشناس ترکیه با تاکید بر اینکه هرچند هنوز مشخص نیست در انتخابات ریاست جمهوری، فقط نامزدهای دو ائتلاف ملت و جمهور رقابت خواهند کرد، یا ۴-۳ نامزد دیگر در انتخابات شرکت خواهند کرد افزود: موسسه کونسنسوس رقابت انتخاباتی را بین دو بلوک حاکمیت و اپوزیسیون ارزیابی کرده و نظر مردم را جویا شده است.  منطبق با نتایج حاصله با توزیع آرا مرددها، ۵۱.۶ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی، بلوک حاکمیت را ترجیح داده اند. حامیان بلوک اپوزیسیون ۴۸.۴ درصد می باشد. فرق میان دو بلوک ۳.۲ درصد می باشد.  

سلوی در انتشار بخشهایی از نظرسنجی کنسنسوس در زمینه دیدگاه مثبت و یا منفی مردم نسبت به رهبران احزاب سیاسی افزود:  مردم در میان ۱۰ رهبر حزب، نسبت به اردوغان، باغچه لی و آکشنر نظر مثبت نشان داده اند و کمال قلچدااوغلو رهبر حزب جمهوریخواه خلق نه تنها در میان سه رهبر اول قرار ندارد، بلکه بعد از محرم اینجه نامزد سابق این حزب در انتخابات ریاست جمهوری در ردیف پنجم جای گرفته است.  

منطبق با نظرسنجی این موسسه، ۴۹.۶ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی نسبت به اردوغان نظر مثبت و ۳۸.۱ درصد نیز نظر منفی نشان داده اند. دولت باغچه لی با ۳۱.۷ درصد نظر مثبت و ۵۲.۹ درصد نظر منفی مردم در ردیف دوم و مرال آکشنر هم با ۲۸.۶ درصد نظر مثبت و ۵۴.۱ درصد نظر منفی مردم در ردیف سوم جدول نشسته اند.  

در این میان دیدگاه های مثبت نسبت به کلیچداراوغلو ۲۶.۴ درصد و منفی۵۹.۴ درصد، دیدگاه های مثبت نسبت به محرم اینجه ۲۷.۳ درصد و منفی ۵۷.۵ درصد می باشد.

به نوشته سلوی در نظرسنجی کنسنسوس دیدگاه مردم نسبت به مصطفی ساریگول شهردار سابق بخش شیشلی استانبول از حزب جمهوریخواه خلق که در روزهای اخیر یک حزب سیاسی جدید تاسیس کرد، صلاح الدین دمیرتاش رهبر زندانی و سابق حزب دمکراتیک خلقها، علی باباجان معاون سابق نخست وزیر و وزیر اسبق خارجه و اقتصاد، احمد داووداوغلو نخست وزیر اسبق که هر دو با جدایی از حزب عددالت و توسعه دو حزب جدید سیاسی تشکیل داده اند و دوغو پرینچک رهبر حزب وطن نیز پرسیده شده است. بیشترین رای منفی با ۷۵ درصد به صلاح الدین دمیرتاش داده شده است.

به نوشته سلوی، حزب عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی قرار بود بررسی هایی در زمینه قانون انتخابات و برخی مواد آن از جمله درصد حدنصاب انتخاباتی انجام دهند، حتی گروهی به ریاست حیاتی یازیجی تشکیل شده بود ولی به دلیل بررسی لایجه بودجه فعالیت های این گروه به سال جدید موکول شد.

در حال حاضر حدنصاب قانونی برای یک حزب جهت ورود به مجلس کسب حداقل ده درصد رای در سطح ترکیه است، احزاب کوچک برای رهایی از این معضل با احزابی همانند حزب جمهوریخواه خلق و یا عدالت و توسعه ائتلافهای انتخاباتی تشکیل می دهند.

به نوشته سلوی حزب عدالت و توسعه کاهش حدنصاب انتخاباتی به ۷ درصد را ترجیح می دهد. بعد از اینکه حزب حرکت ملی گرا هم بررسی های لازم را انجام بدهد، دو حزب گردهم آمده و بطور مشترک تصمیم خواهند گرفت.   

منطبق با این نظرسنجی ۴۹.۳ درصد از شرکت کنندگان خواستار حفظ حدنصاب ۱۰ درصدی ورود به مجلس و ۵۰.۷ درصد خواستار کاهش حدنصاب هستند. ۱۳.۳ درصد گفته اند حدنصاب به ۷ درصد افت کند. ۵ درصد گفته اند حدنصاب به ۱ درصد برسد، ۱۳.۳ درصد نیز خواستار افزایش حدنصاب ورود به مجلس هستند. ۱۸.۵ درصد هم گفته اند حدنصاب به ۵ درصد افت کند.

لازم به ذکر است انتخابات بعدی عمومی ترکیه در تاریخ ۲۵ ژوئن سال ۲۰۲۳ می باید انجام شود. آخرین انتخابات عمومی ترکیه در تاریخ ۲۴ ژوئن سال ۲۰۱۸ میلادی انجام شد و در این انتخابات ۶۰۰ عضو بیست و هفتمن مجلس ملی ترکیه انتخاب شد. این انتخابات با اولین تور انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که بعد از تغییر قانون اساسی و تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی انجام شد در یک روز انجام شد. در شرایط عادی این انتخابات می بایست در سوم نوامبر سال ۲۰۱۹ انجام می پذیرفت ولی با پیشنهاد دولت باغچه لی رهبر حزب حرکت ملی و با قبول رییس جمهور ترکیه انتخابات زودهنگام انجام شد.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری ترکیه حداکثر در تاریخ ۲۵ ژوئن سال ۲۰۲۳ انجام خواهد شد. آخرین انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ۲۴ ژوئن سال ۲۰۱۸ انجام شد. طول مدت ریاست جمهوری در ترکیه پنج سال است، لازم به ذکر است منطبق با  قانون اساسی ترکیه در صورتی که از سوی ریاست جمهوری و یا مجلس تصمیمی در زمینه انتخابات زودهنگام گرفته شود این انتخابات زودهنگام شامل انتخابات مجلس و ریاست جمهوری خواهد شد و منطبق با قانون اساسی اولین تور انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس در یک روز انجام خواهد شد. منطبق با قانون اساسی ترکیه هم مجلس و هم رییس جمهور امکان درخواست انتخابات زودهنگام را دارند.

برخی کارشناسان سیاسی با اشاره به شیوع کووید ۱۹ و مشخص نبودن زمان کاهش و یا نابودی این ویروس می گویند دستکم در طی ماههای اخیر امکان برگزاری انتخابات زودهنگام در ترکیه موجود نیست و نزدیکترین تاریخ برای برگزاری یک انتخابات با ریسک کم دستکم در ماههای تابستان خواهد بود.

برچسب‌ها رجب طیب اردوغان آنکارا انتخابات زودهنگام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان آنکارا انتخابات زودهنگام رجب طیب اردوغان آنکارا انتخابات زودهنگام اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۷۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

بنابر گزارش مهر، وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901989

دیگر خبرها

  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه